Wintertijd 2018 – Met het juiste dekbed de winter in!

Vooruit of achteruit? Die vraag stellen velen zich af nu het weer bijna zover is.

Het is half oktober en de wintertijd komt er weer aan. Buiten wordt het steeds wat kouder en dat merk je vooral 's avonds als je lekker in bed ligt.  

Wintertijd klok wekker

Voor wie het (net als ik) even was vergeten, op 28 oktober (2018) gaat de wintertijd in. Dan zetten we in de nacht van zaterdag op zondag de klok één uur terug, officieel wordt hij om 3:00 uur terug gezet naar 2:00 uur. Ik hoor je al denken... Eén uur langer slapen!!!! Dat is geweldig...... Toch? Helaas moet ik je nu gaan teleurstellen. Hoe fijn dat ook klinkt (en die ochtend ook is), heeft je biologische klok hier toch behoorlijk last van. Hoewel sommige van jullie hier geen last van ondervinden zullen er ook zijn die last krijgen van de zogenoemde winterdip. Uit onderzoek blijkt dat voldoende daglicht overdag en zo min mogelijk kunstmatig licht 's avonds voor het slapen gaan de kans op een dip verminderen. Dus geen netflix kijken, niet over het internet surfen met je telefoon of tablet en deze blog dus ook niet lezen vlak voor het slapen gaan.

 

Wat door veel mensen wordt onderschat is het belang van je dekbed. Een goed dekbed zorgt voor een goede nachtrust en laat dat nu net het belangrijkste zijn tijdens deze dagen. Er zijn veel soorten en maten met ook nog eens verschillende vullingen verkrijgbaar. Wat is nu het verschil? Geen Nood.... Wij gaan je helpen.


Walra dekbedden


4-seizoenen dekbed

 

Met vier seizoenen per jaar is het wel zo makkelijk dat je één dekbed set hebt waaronder je bij iedere temperatuur heerlijk kan slapen. Daarvoor hebben wij de 4-seizoenen dekbedden van Walra in ons assortiment. Deze dekbedden bestaan uit twee delen die je naargelang het seizoen wel of niet aan elkaar vast maakt. Hierdoor gebruik je één dekbedset voor het hele jaar. Onze dekbedden zijn verkrijgbaar met vier verschillende vullingen. Dons, katoen, hollowsoft en soft gel-fiber. Deze hebben ieder hun eigen specifieke eigenschappen die we graag aan jullie uitleggen.


Vier verschillende soorten vulling


Hollowsoft Vulling

  

Hollowsoft is een holle synthetische vezel die is voorzien van een siliconen laag. Door deze siliconen laag behoudt de vezel gegarandeerd zijn buigzaamheid en blijft zo’n dekbed heerlijk om je heen vallen. Een dekbed met deze vulling is 100% anti-allergeen en door de holle vezel is de vulling super licht. Hollowsoft kan gewassen worden op 40 graden en gedroogd worden op lage temperatuur in de trommel.

Dekbed Paris
vanaf € 79,95


Soft-gelfiber Vulling

 

De soft-gelfiber is een synthetische vezel die dicht tegen het gevoel van dons aan zit. De soft-gelfiber is extreem elastisch en behoudt zijn veerkracht. Dekbedden met deze vulling hebben een optimale warmte regulatie waardoor het heerlijk warm is in de winter en de warmte perfect afvoert in de zomer.

Dekbed London
vanaf € 99,95


Katoen vulling

 

Katoen is een natuurlijke vezel die gewonnen wordt uit de katoenplant. Een dekbed met katoenvulling heeft als eigenschap dat het goed ventileert en perfect vocht opnemend is. Ideaal voor mensen die het erg snel warm hebben. Een katoenen dekbed kan op 40 graden gewassen worden. Drogen kan ook op lage temperatuur in de trommel. Deze dekbedden zijn anti-allergeen.

Dekbed Amsterdam
vanaf € 114,95


Eendendons vulling

 

Dons is een extra fijne laag veren onder de gewone veren van een vogel en heeft een uitstekende warmte isolerende werking. Dit zorgt er voor dat je ondanks de kamertemperatuur en je eigen lichaamstemperatuur nooit te warm of te koud wordt onder je dekbed. Dons is uitermate zacht en licht van gewicht. Bij een donzen dekbed raden we aan om deze regelmatig op te kloppen en te luchten.

Dekbed Berlin
vanaf € 199,95


Vind hier een mooi dekbedovertrek voor je nieuwe dekbed.

 

Autumn Leaves
vanaf € 49,95
Casual Beauty
vanaf € 59,95
Deep Dive
vanaf € 59,95

Het hoofdkussen is ook belangrijk, maar dat volgt in een nieuwe blog.

 


Fotocredits: Walra.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0